ΛΥΚΟΜΙΔΗΣ

Φιλοσοφία, μυσταγωγία και επιστήμη

Ο Παρθενώνας των ΗΠΑ!

Posted by lykofron στο 09/01/2010

Ακριβές ομοίωμα του Παρθενώνος στις Η.Π.Α. Εισέλθετε τις πύλες του δωρικού ναού και φωτογραφηθείτε δίπλα στη «χρυσελεφάντινη» Αθηνά. Δεν σας γελούν τα μάτια σας. Το σύμβολο της Αθήνας του Περικλή, το άφταστο αρχιτεκτονικό δημιούργημα του Ικτίνου και του Καλλικράτη μαζί με όλες τις εμπνεύσεις του Φειδία, στις ακριβείς του διαστάσεις, βρίσκεται ως ακριβές αντίγραφο στην πόλη του Nashville στο Tennessee των Ηνωμένων Πολιτείων.

Ο δωρικός ναός της Αθηνάς κοσμεί το «Πάρκο της Εκατονταετίας» στο Nashville στεγάζοντας το Μουσείο Τέχνης της Πόλης.  Η ανέγερσή του ξεκίνησε το 1897 κατά τον εορτασμό των 100 ετών ζωής του Tennesse και από τότε έγιναν πληθώρα αλλαγών και προσθηκών ώστε να ομοιάζει με τη μεγαλύτερη δυνατή ακρίβεια στον αυθεντικό Παρθενώνα. Τα υλικά που έχουν χρησιμοποιηθεί φυσικά δεν βασίζονται στο Πεντελικό μάρμαρο αλλά είναι ένας συνδυασμός πέτρας, τούβλων, τσιμέντου και γύψου.  Το ομοίωμα διατηρεί εκείνα τα στοιχεία που κάνουν τον Παρθενώνα ξεχωριστό. Ενδεικτικά αναφέρουμε:

1. Όλα τα οριζόντια αρχιτεκτονικά στοιχεία διατηρούν μια ελαφρά αψιδωτή κλίση στο κέντρο τους, πράγμα που τον ζωντανεύουν κατά την παρατήρηση ακόμα περισσότερο.

2. Όλοι οι εξωτερικοί κίονες κλίνουν ελαφρώς προς τα μέσα και οι γωνιακοί διαγωνίως. Αυτό δημιουργεί την αίσθηση ενός επιβλητικότερου και υψηλότερου κτίσματος από ό,τι είναι στην πραγματικότητα.

3. Όλοι οι κίονες διαφέρουν στη διάμετρο από τους διπλανούς τους και το κενό ανάμεσά τους είναι ελαφρώς διαφορετικό.

4. Όλοι οι κίονες έχουν τη χαρακτηριστική ελαφρά πεπλάτυνση στο μέση τους, τη λεγόμενη «ένταση».

Οι εκπλήξεις όμως δε σταματούν εδώ. Και το εσωτερικό του οικοδομήματος ομοιάζει στον αυθεντικό Παρθενώνα: Χωρίζεται σε 2 μέρη. Στο ανατολικό μέρος (Ναός) μπορεί κάποιος να απολαύσει το ξακουστό χρυσελεφάντινο άγαλμα της Αθηνάς που είχε φιλοτεχνήσει ο Φειδίας. Βέβαια τα υλικά πλέον είναι ο γύψος, το τσιμέντο και το ατσάλι. Ο γλύπτης Alan LeQuire ολοκλήρωσε το δύσκολο έργο του αγάλματος μεταξύ 1982 – 1990. Η επιχρύσωση έγινε μόλις το 2002.  Η Αθηνά, όπως μπορεί κανείς να παρατηρήσει διατηρεί κάποιες εικαστικές προσθήκες, όπως το χρώμα στα μάτια και τα χείλη της. Σχετικά με το άγαλμα της Αθηνάς, σύμφωνα και με την ομολογία και των ίδιων, δεν είχαν διαθέσιμες αρκετές πληροφορίες καθώς το αυθεντικό άγαλμα είχε αφαιρεθεί από το ναό και μεταφερθεί στην Κωνσταντινούπολη γύρω στα 400 μ.Χ. όπου και αργότερα καταστράφηκε (πιθανότατα κατά τη διάρκεια της 4ης Σταυροφορίας του 1204 μ.Χ.).  Ο Παρθενών του Nasvhille εκτός από έκθεση έργων τέχνης (κυρίως αμερικανών ζωγράφων) χρησιμοποιείται κατά καιρούς και για ποικίλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.  

Μπορείτε να επισκεφθείτε την επίσημη ιστοσελίδα του αμερικανικού Παρθενώνα εδώ http://www.nashville.gov/Parthenon/

ΠAΡΑΤΗΡΗΣΗ ΛΥΚΟΦΡΩΝΑ: ΟΣΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΘΑ ΒΡΗΣΚΕΤΑΙ ΥΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΑΤΕΙΟΥ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΘΑ ΦΥΤΟΖΩΕΙ.  ΜΑΛΙΣΤΑ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΔΗΓΕΙΤΑΙ ΣΕ ΑΠΟΙΚΟΔΟΜΗΣΗ ΚΑΙ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ. ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΙΔΑΤΕ ΣΤΑ ΜΜΕ Ο ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟΝ ΑΡΧΗΓΟ ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΚΤΗΣΗ ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΜΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΟΡΔΕΣ ΤΩΝ ΠΑΚΙΣΤΑΤΩΝ, ΜΠΑΓΚΛΕΝΤΕΣΙΑΝΩΝ ΚΛΠ ΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ.

ΕΛΛΗΝΑ ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΣΑΙ ΜΕΙΩΝΟΤΗΤΑ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΣΟΥ.

ΒΛΕΠΕΤΕ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΛΗΔΕΣ ΑΠΟ ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ ΤΗΣ.

ΕΛΛΗΝΑ ΞΥΠΝΑ ΚΑΙ ΣΤΕΙΛΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΔΙΑΒΟΛΟ

Advertisements

Ένα Σχόλιο to “Ο Παρθενώνας των ΗΠΑ!”

  1. Vartholomaios LAZARIS said

    1) Οι κίονες,λόγω της κλίσεως των,προεκτεινόμενες εις το άπειρον, δημιουργούν νοητήν πυραμίδα, της οποί- ας ο όγκος είναι 45.000.000 αρχαίοι Ελληνικοί κυβικοί πόδες,έναντι των 90.000.000 της μεγάλης πυραμίδος, της Αιγύπτου. 2)Το ύψος της Νοητής πυραμίδος, είναι 1.852 μέτρα,=ένα ναυτικό μίλλι=το γραμμικό μήκος ενός πρώτου λεπτού του μεσημβρινού της Γής. 3) Πα-ρεπιπτόντως, το πλατος του έργου είναι 30,904 σημε-ρινά μέτρα=με το γραμ.μήκος ενός δευτερολέπτου της μοίρας του Ισημερινού της Γης. 4)Ο Παρθενών έχει 84 κίονες, αλλά 84=ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ, διότι (9+5+1)+(1+9+8+ 1)=84=λεξάριθμος, που προκύπτει με την αντικατάστα-σιν των γραμμάτων του ονόματος, δια των αντίστοιχων αριθμών, που αυτά εκπροσωπούσαν τότε. 5) Αν διαι-ρεθή το πλάτος της προσόψεως δια του ύψους, προ- κύπτει 1,618=η «χρυση τομή» της οποίας το χιλιαπλά-σιον, εκφράζεται με τον λεξάριθμο: ΓΛΑΥΚΩΠΙΔΟΣ.
    6)Επίσης ο Παρθενών έχει 92 μετόπες, αλλά 92 =Η ΘΕΑ ΑΘΗΝΑ διότι: (8)+(9+5+1)+(1+9+8+50+1)=92
    Δια περισσότερα βλέπε: βιβλίο μου Η ΕΛΛΑΔΑ ΕΙΣ ΟΟΛΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟΝ σελ.210 (Εκδ. Γεωργιάδη)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: