ΛΥΚΟΜΙΔΗΣ

Φιλοσοφία, μυσταγωγία και επιστήμη

Το προγραμμα του φιλοσόφου

Posted by lykofron στο 30/05/2010

Ο ΦΙΛΟΣΟΦΟΣ ΠΡΕΠΕΙ:

Να πιστεύει ότι, ο Θεός ο υπό διαφόρους ιδιότητας παρουσιασθείς προς την ανθρωπότητα υπό των ιδρυτών των θρησκειών ευρίσκεται απανταχού της Φύσεως, δρων προς διαμόρφωση και εξέλιξη όλων των ουσιών της.

Να πιστεύει ότι, πασά αι προσωπικότητες του Σύμπαντος και όχι μόνον της Γης είναι μια ενιαία εκδήλωση του Θεού και ότι εκάστη φέρει μεθ’ εαυτής τον Θεό. Συνεπώς προπηλακιζομένη μία οιαδήποτε υπόστασις, προπηλακίζεται ο πάντων γεννήτωρ Θεός.

Να πιστεύει ότι, μεταξύ των ανθρώπων δεν υπάρχει τι το οποίο φυσικώς να τους χωρίζει εις έθνη, φυλάς, τάξεις και σε όσα άλλα ο ατελής νους των ανθρώπων παρήγαγε προς ίδιον αυτών όλεθρον.

Να πιστεύει ότι, πάσα δράσις της Φύσεως (και αυτό κατόπιν επισταμένης παρατηρήσεως επί των λειτουργιών της), ουδέν άλλο υπηρετεί παρά τα οργανικά όντα αυτής και τα μη τοιαύτα να τα μεταβάλει εις οργανικά. Συνεπώς πάσα υπόστασις δικαιούται να απολαμβάνει των ευεργετημάτων της Μητρός Φύσεως και του εν αυτή Θεού, αφού και αυτή συντελεί εις την τελείαν εκδήλωσιν τούτων, διότι λαμβανομένη ως τελεία υπό της Φύσεως συντελεί περισσότερο εις την εκδήλωση της ζωής. Ο εναντίον του νόμου αυτού πορευόμενος ουδέποτε όψεται Θεόν εν τη δράσει αυτού.

Να πιστεύει ότι, εφ’ όσον οι οφθαλμοί των ανθρώπων δεν δύνανται να βλέπουν τις λειτουργίες της Φύσεως, θα υπόκεινται ούτοι εις αποσύνθεσιν και εις εκ νέου σύστασιν.

Να πιστεύει ότι,  η μεγαλύτερη των αρετών είναι η Φυσική ζωή και η εν τω παντί τελούμενη αγάπη εις την οποία ο Θεος εκδηλούται περισσότερο.

Να πιστεύει ότι, το Φως τον Ηλίου και πάσα φωτίζουσα τον κόσμο χημική σύσταση περιέχει εν εαυτή εκείνο που ζωογονεί, συγκρατεί και στρέφει επί των τροχιών τους πάντα τα εν τη Φύσει εκδηλούμενα αντικείμενα και υποκείμενα και ότι το Φως είναι η μείζων έκφρασις του θεού εις το Σύμπαν.

Να πιστεύει ότι, η ιδία σου μορφή επαναλαμβάνεται επί πασών των εκδηλωμένων μορφών και ότι ο Θεός δρα εν αυτή όπως εν τη συλλειτουργία των όλων προσωπικοτήτων παραχθεί ο τέλειος φιλοσοφος, ο δικαιούμενος να κατοική εις το Σύμπαν και δια των τελείων αυτού αισθήσεων αισθάνεται την τε αρμονία και πάσα διάταξιν τελούμενη υπό των νόμων όπως αυτή μη συνταράσσηται.

Να πιστεύει ότι, ο άνθρωπος εφ’ όσον δεν είναι δίκαιος ζει εκτός της Ζωής και του Φωτός, ως συ ήδη, και είναι απολύτως τυφλός.

Να πιστεύει ότι, ο μη έχων την δύναμη να αγαπά τους ομοίους του ουδέ εαυτόν δύναται να αγαπά και ότι η περιπλάνησις και η οδύνη έσονται κλήρος αυτού.

Να πιστεύει ότι, το Φως τότε φωτίζει τις ψυχές, όταν αυτές διακαώς το επιθυμούν και εφ’ όσον δύνανται να αγαπούν και είναι δίκαιες.

Από το βιβλίο του Σ. νάγου «Ο ΚΑΤΟΙΚΟΣ ΤΟΥ ΣΥΜΠΑΝΤΟΣ»

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ ΛΥΚΟΦΡΩΝΑ: Ο ΝΑΓΟΣ ΔΕΝ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΕΙ ΣΤΟ ΕΝ ΛΟΓΩ ΒΙΒΛΙΟ ΤΟΥ ΠΟΙΟΝ ΕΝΝΟΕΙ ΩΣ «ΘΕΟ» ΣΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΑΠΟΔΙΔΕΙ ΤΙΣ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΘΕΙΣΕΣ ΙΔΙΟΤΗΤΕΣ. ΕΚ ΤΗΣ ΜΕΛΕΤΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΩΝ ΚΕΙΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΣΥΝΑΓΕΤΑΙ (ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΜΟΥ) ΟΤΙ ΕΝΝΟΕΙ ΤΟΝ ΘΕΟ ΔΙΑ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΜΦΟΡΕΥΕΙ ΤΗΣ ΔΡΑΣΕΩΣ ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ Η ΤΡΙΤΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΥΤΟΥ (ΤΟΥ ΑΙΘΕΡΟΣ-ΔΙΟΣ)

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: