ΛΥΚΟΜΙΔΗΣ

Φιλοσοφία, μυσταγωγία και επιστήμη

Βρήκαν 54 πλανήτες σαν τη Γη!

Posted by lykofron στο 07/02/2011

Μεγάλη ανακάλυψη του τηλεσκόπιου Κέπλερ στη γειτονιά του Γαλαξία µας

Περισσότερους από πενήντα πλανήτες που θα µπορούσαν θεωρητικά να φιλοξενήσουν ζωή εντόπισε το νέο υπέρυθρο τηλεσκόπιο της NASA. Η ανακάλυψη είναι εντυπωσιακή, αν ληφθεί υπόψη ότι το τηλεσκόπιο Κέπλερ της αµερικανικής υπηρεσίας διαστήµατος βρίσκεται σε τροχιά µόλις έναν χρόνο και ότι σε αυτό το διάστηµα έχει παρατηρήσει µόλις ένα µικρό τµήµα του Γαλαξία. Τα όργανα του Κέπλερ εντόπισαν 1.235 πλανήτες έξω από το ηλιακό µας σύστηµα.
Οι 54 από αυτούς φαίνεται να βρίσκονται σε µια περιοχή που θα µπορούσε υπό ορισµένες προϋποθέσεις να φιλοξενήσει ζωή. Η περιοχή αυτή δεν είναι «ούτε ζεστή ούτε κρύα», δήλωσε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της επιστηµονικής οµάδας του Κέπλερ Ουίλιαµ Μπορούκι. Εως σήµερα, µόλις δύο πλανήτες έξω από το ηλιακό σύστηµα της Γης θεωρούνταν ότι βρίσκονται σε «κατοικήσιµη ζώνη». Σύµφωνα µε τον αµερικανό επιστήµονα, ο αριθµός των 54 πλανητών είναι «τεράστιος, ασύλληπτος».
Εξάλλου, για τα περισσότερα από τα 1.200 ουράνια σώµατα δεν έχει επιβεβαιωθεί ότι είναι πλανήτες. Οι ειδικοί εκτιµούν ότι περίπου το 80% θα χαρακτηρισθούν ως τέτοιοι. Το επόµενο µεγάλο βήµα θα είναι η επιστηµονική απόδειξη της υπόθεσης ότι κάποιοι από τους 54 πλανήτες έχουν τις βασικές προϋποθέσεις για να υποστηρίξουν ζωή όπως είναι το µέγεθος, η σύνθεση, η θερµοκρασία και η απόσταση από τον ήλιο τους. Ακόµη πιο ειδικές προϋποθέσεις, όπως οι ατµοσφαιρικές συνθήκες και η παρουσία νερού και άνθρακα, απαιτούν τηλεσκόπια που δεν έχουν κατασκευαστεί ακόµη.
Το γεγονός πάντως ότι ένας πλανήτης βρίσκεται σε κατοικήσιµη ζώνη δεν σηµαίνει ότι έχει ζωή. Ο Αρης αποτελεί ένα χαρακτηριστικό παράδειγµα. Εξάλλου, οι επιστήµονες δεν µιλούν απαραιτήτως για νοήµονα ζωή, αλλά ακόµη και για ζωή σε βακτηριδιακή µορφή ή ακόµη και σε µορφές που δεν γνωρίζουµε. Το τηλεσκόπιο Κέπλερ έδωσε τη δυνατότητα στους επιστήµονες της NASA να τριπλασιάσουν τον αριθµό των γνωστών πλανητών. Χάρις στο Κέπλερ διαπιστώθηκε ακόµη ότι υπάρχουν πολύ περισσότεροι σχετικά µικροί πλανήτες και περισσότερα άστρα, µε άνω του ενός πλανήτη να βρίσκεται σε τροχιά γύρω από αυτά.

ΠΗΓΗ http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&ct=2&artid=4616360

Advertisements

2 Σχόλια to “Βρήκαν 54 πλανήτες σαν τη Γη!”

 1. ΧΩΡΟΣ ή θεός!!!

  Τελικός εάν πούμε ότι ΘΕΟΣ είναι ο ΧΩΡΟΣ, τότε κάνουμε λάθος 4% (θεός =96%.)

  Τι άλλο θα ΜΠΟΡΟΥΣΕ ΝΑ ΗΤΑΝ ΘΕΟΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΟΛΑ.

  Εκτός από αυτό που θα ήταν μέσα και έξω απ�όλα, Εκτός από αυτό που θα αποτελούνταν

  Εκτός από αυτό που θα ήταν ΟΛΑ. Εκτός από αυτό που θα τα κινούσε ΟΛΑ.

  Και αυτό που υπάρχει μέσα και έξω απ�ΟΛΑ είναι: Η ΑΙΤΙΑ – Η ΑΝΑΓΚΗ – Ο ΛΟΓΟΣ – και Η ΚΙΝΗΣΗ.

  ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΡΕΙ, αλλά δεν «φαίνονται» κινούνται με μεγάλες ταχύτητες σε επίπεδο ατόμων ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΩΝ πλανητών κλπ.
  ΑΝΑΓΚΗ, ή φραγμός ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ;

  ΧΩΡΟΣ: Το μυστήριων των μυστηρίων. Αδιέξοδο,απόλυτο. (17)

  Ο χώρος η ύλη και η κίνηση δεν είναι σχετικά, το σκοτεινότερο στη φύση είναι ο χώρος, μετά έρχεται το φως και έπειτα η ύλη και η κίνηση.

  Τι είναι χώρος; Είναι η τρις διαστάσεις μασά τις οποίες εμπεριέχετε όλος ο υλικός κόσμος, τα άστρα οι πλανήτες οι γαλαξίες κλπ.; Ο χώρος έχει διαστάσεις έχει ιδιότητες έχει σχήμα, αποτελείται από κάτι, από κάποια μορφή ύλης άγνωστη σε εμάς; Είναι κάποιο πεδίον όπως το μαγνητικό το ηλεκτρικό της βαρύτητας; Ας πούμε ότι έχει όλα τα παραπάνω, τότε πρέπει να αποτελείτε από κάτι απαραιτήτως, άσχετος αν δεν το παραδεχόμαστε.

  Ας υποθέσουμε πως ο χώρος έχει διαστάσεις όρια, πως είναι σαν ένα μεγάλο μπαλόνι μέσα στο οποίο είναι όλος ο αστρικός κόσμος με τις τρομακτικές αποστάσεις των εκατομμυρίων ετών φωτός κλπ. Και ας υποθέσουμε πως κάποιος άνθρωπος κάποτε φθάσει στα τοιχώματα ( στο τέλος του αστρικός χώρου) και θελήσει να δει τι έχει έξω από τα τοιχώματα του χώρου, (από τι αποτελούνε τα τοιχώματα;) τι θα δει; Θα δει έναν κόσμο σαν τον δικό μας σε μεγάλη κλίμακα, που όλος ο δικός μας θα αντιπροσωπεύει ένα άτομο ουρανίου του άλλου; ή θα δει χάος, σκοτάδι;

  Στο κεφάλαιο αυτό η φαντασία η εγκυρότητα η αλήθεια το ψέμα η πραγματικότητα η αντικειμενικότητα κλπ. δεν έχουν κανένα νόημα, όλα μπερδεύονται, δεν μπορείς να τα ξεχωρίσεις, διότι δεν μπορεί να νοηθεί ένας χώρος που να μην έχει τέλος. Ζούμε σε έναν κόσμο που όλα έχουν αρχή και τέλος, όλα έχουν κάποιο σχήμα κάποια ιδιότητα. Ο χώρος είναι έξω από την ανθρώπινη δυνατότητα, είναι κάτι που ο ανθρώπινος εγκέφαλος αδυνατεί να συλλάβει, να προσδιορίσει, ακόμη και να εντοπίσει χοντρικά.
  Ας πούμε πως έχει τέλος σχήμα διάσταση, τότε τίθεται το τρομερό ερώτημα, έξω από τον δικό μας κόσμο τι έχει; Συνεχίζετε η διαδικασία του δικού μας κόσμου ή τελειώνει; αν ναι τότε που τελειώνει, αν όχι τότε τι υπάρχει πέραν αυτού;

  Από όσα προκύπτουν: Ο χώρος είναι ότι θέλεις όπως τον θέλεις και για ότι θέλεις. Έχει ότι ιδιότητα θέλουμε, είναι το ποιο σκοτεινό πράγμα. Δυστυχώς ο επεξεργαστής του ανθρώπου μπορεί να επεξεργάζεται φαινόμενα σύνθετα, δηλαδή φτάνει μέχρι την περιοχή του συνθέτου, όταν όμως ένα πράγμα δεν είναι σύνθετο, τότε αδυνατεί να το επεξεργαστεί (περιορισμός του όχι συνθέτου) πχ το άτομο αποτελείται από πρωτόνια νετρόνια ηλεκτρόνια «ποζιτρόνια» κλπ. το πρωτόνιο αποτελείται από ένα νετρόνιο και ένα ποζιτρόνιο, (θετικό ηλεκτρόνιο). Το νετρόνιο από ένα πρωτόνιο ένα ηλεκτρόνιο και ένα αντινετρόνιο κλπ.

  Τι είναι όμως ποζητρόνιο, τι ηλεκτρόνιο, τι αντινετρόνιο κλπ. Τι είναι ηλεκτρικό φορτίο, τι είναι μαγνητισμός; Τι είναι τέλος πάντων κάτι το οποίον δεν είναι σύνθετο; Είναι το τοίχος τις ανθρώπινης λογικής;

  Με εκτίμηση ΤΖΙΝΙΣ Χ. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ http://users.otenet.gr/~tzinis http://www.tzinis.blogspot.com/ tzinis@otenet.gr

  • lykofron said

   Όσον αφορά την έννοια «θεός» η δική μου άποψη αντιδιαστέλετε διότι τον θεό τον εννοώ όπως οι αρχαίοι Έλληνες και όχι όπως οι εβραιοχριστιανοί, μουσουλμάνοι και εβραίοι που την έννοια θεός την ταυτίζουν με το Αυθύπαρκτο Αρχικό Αίτιο της θείας Φύσεως (βλέπε στο βιβλίο μου ΠΥΘΑΓΟΡΕΙΟΣ ΕΣΩΤΕΡΙΣΜΟΣ). Το βιβλίο αυτό αναμένεται να επανεκδοθεί σε δεύτερη έκδοση, όμως μπορώ να σου δώσω μία φωτοτυπιμένη ανεπίσημη έκδοση αυτού του βιβλίου εκ 372 σελίδων, που δεν υστερει απο την επίσημη (και μαλλον είναι καλύτερη) με κόστος 20 ε. Η επίσημη έκδοση ίσως να μην γίνει ποτέ λόγω οικονομικών προβλημάτων του εκδότη (κατά την δική μου εκτίμηση) διότι του το έχω δώσει πριν ένα χρονο και και είμαι ακόμα στο περίμενε.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: