ΛΥΚΟΜΙΔΗΣ

Φιλοσοφία, μυσταγωγία και επιστήμη

Η ΦΥΣΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΡΕΙΚΙ

Posted by lykofron στο 16/01/2012

«ΡΕΊΚΙ» είναι ιαπωνική λέξη που σημαίνει Παγκόσμια Ενέργεια Ζωής. «Ρέϊκι» ονομάζεται και η θεραπευτική μέθοδος που χρησιμοποιεί αυτή την ενέργεια, μεταδίδοντάς την μέσω των χεριών του ειδικού θεραπευτού. Το Ρέϊκι είναι μια φυσική μέθοδος θεραπείας με την Κοσμική Ενέργεια, που κάνει το άτομο να μπορεί, να είναι υπεύθυνο για την κατάσταση της υγείας του. Το θεραπευτικό σύστημα Ρέϊκι ξεκίνησε πριν από 2500 χρόνια. Είχε δοθεί στους Βουδιστές του Ζεν από το Βούδα, στο ιερό βιβλίο των θιβετανοβουδιστικών Σούτρας. Το 1843, ο Δρ. Μικάο Ουσούι ξαναβρήκε αυτά τα χαμένα «κλειδιά» της θεραπευτικής και εγκαινίασε μια τεχνική για να θεραπεύεται και η ψυχή μέσα από τις 5 Αρχές του Ρέϊκι, που επεκτείνουν τη θεραπεία πέρα από το φυσικό σώμα. Στα Σεμινάρια ο μαθητής διδάσκεται τις θέσεις των χεριών για αυτοθεραπεία, τις θέσεις για θεραπεία άλλου προσώπου, και ειδικές οδηγίες για συγκεκριμένες αρρώστιες, από άσθμα και αρθριτικά μέχρι ημιπληγίες, κιρσούς και καρκίνο. Το Ρέϊκι διδάσκεtαι σκοπεύοντας προς όλες τις απόψεις της υγείας: πνευματική, συναισθηματική, διανοητική και σωματική, εξετάζοντας και τη σωστή διατροφή, ώστε να μπορεί να λύνει τα αίτια της αρρώστιας. Η θεραπεία με το Ρέϊκι δεν είναι χρησιμοποίηση της σωματικής ενεργείας του ατόμου γι’ αυτό, για να γίνει κανείς θεραπευτικός αγωγός του Ρέϊκι χρειάζεται μια «Μύηση», για να ξυπνήσουν τα πνευματικά κέντρα (chakras) μέσα στο σωμό. Για να γίνει αυτό, ο δάσκαλος του ΡέCκι ενεργοποιεί κάθε μαθητή προσωπικά, σε τέσσαρες συντονιστικές «μυήσεις». 0 πρώτος συντονισμός ενεργοποιεί την ικανότητα τoυ ατόμου να γίνεται αγωγός της Ακτίνας του Ρέϊκι και να αρχίσει να θεραπεύει. Η διδασκαλία είναι τόσο απλή, που μπορεί να δοθεί και σε παιδιά από 4 ετών και πάνω, και γίνονται κι αυτά αποτελεσματικοί θεραπευτές.

Η Παγκόσμια Ενέργεια Ζωής είναι στη διάθεση όλων που θέλουν να αναλάβουν την ευθύνη για τον εαυτό τους και εκείνων που θέλουν να θεραπεύουν άλλους. Τα χέρια του θεραπευτού αναπτύσσουν μια ευαισθησία στο να εντοπίζουν τα ασθενή μέρη του σώματος και να αρχίζουν αποτελεσματικά τη διαδικασία της θεραπείας. Το Ρέϊκι είναι πάντα αποτελεσματικό και αποκλείει κάθε ερωτηματικό για το αν ο δεχόμενος τη θεραπεία θεραπεύεται. Το Ρέϊκι λειτουργεί πάντα και ποτέ δεν κάνει κακό. Ένα ειδικό προσόν του Ρέϊκι είναι ότι επιτρέπει στο θεραπευτή να θεραπεύει τον εαυτό του. Πολλές άλλες θεραπευτικές μέθοδοι είναι αποτελεσματικές σε άλλους, αλλά όχι στον ίδιο το θεραπευτή. Δεν απαιτεί αλλαγή του συνειδησιακού επιπέδου ούτε νοητικές ασκήσεις. Απλώς με την επαφή των χεριών, το Ρέϊκι λειτουργεί και αρχίζει τη διαδικασία θεραπείας και απομακρύνσεως του πόνου.

Το Ρέϊκι είναι ιδιαίτερα αποτελεσματικό όταν ενσωματώνεται στις επαγγελματικές θεραπευτικές τέχνες σαv την ιατρική, χειροπρακτική, διαιτητική, φυσικοθεραπεία, βιοενεργητική, καθώς και στο έργο των νοσοκόμων και των φυσιοθεραπευτών που κάνουν ρόλφιγκ και μασάζ. Η χρήση του δεν περιορίζεται στους επαγγελματίες, το χρειάζεται και ο κοινός άνθρωπος για τη διατήρηση της υγείας του και για την οικογένεια και τους φίλους του. Γι’ αυτούς που σκέπτονται ολιστικά δεν υπάρχει μεγαλύτερο όλο από το Ρέϊκι, γιατί θεραπεύει το φυσικό σώμα, το νου και το πνεύμα του ανθρώπου κι έτσι επιτρέπει την ανάταξη των σωματικών λειτουργιών σε κατάσταση υγείας.

ΠΕΝΤΕ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ

Για σήμερα, δεν θα θυμώσω, δεν θα στενοχωρηθώ, θα ζήσω τίμια, θα αποδεχθώ τις ευλογίες του θεού, θα σεβαστώ όλα τα δημιουργήματα του θείου

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Google photo

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

 
Αρέσει σε %d bloggers: